در حال حاضر حدود یک میلیارد نفر در سراسر جهان از مشکل گرسنگی و سوء تغذیه رنج می برند و سالانه میلیون‌ها نفر در اثر فقر آهن و روی جان خود را از دست می‌دهند. این موضوع سبب شده دانشمندان به دنبال راه‌هایی برای بالا بردن ارزش غذایی محصولات کشاورزی پایه باشند.

 

گندم یکی از غذاهای اصلی در دنیا به شمار می‌رود. گندم همراه با برنج و ذرت 60 درصد مصرف غذایی بشر را تشکیل می‌دهند. دانه‌های گندم حاوی مواد مغذی اساسی هستند اما بخشی از این مواد به گونه‌ای هستند که آنزیم‌های روده انسان قابلیت فرآوری آنها را ندارد و این موضوع از ارزش غذایی گندم می‌کاهد. گروهی از محققان در چشمه‌ی نور دیاموند به دنبال تغییر راه‌های ذخیره‌سازی مواد مغذی در این دانه‌ها هستند به گونه‌ای که روده انسان قابلیت جذب آنها را داشته باشد. نتایج این پژوهش راهگشای ارتقای ارزش غذایی سایر محصولات کشاورزی پایه است.